Festival Danceproject v SSG Trst

Avtor: SSG Trst

Festival sodobnega plesa Danceproject že več let domuje tudi v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu, kjer bo danes, 1. aprila 2016, predstavil kar dve premieri.


Drugi sočasno / Foto: Danko Stjepanović

Na 13. izvedbi festivala bo ob 19.30 bo v Mali dvorani zaživela predstava Medusa, produkcija Actis v režiji Valentine Magnani, v kateri nastopajo plesalci in igralci Sara Alzetta, Daniela Gattorno, Lorenza Masutto in Valentino Pagliei. Meduza je v tem primeru simbol za del identitete, ki ga težje sprejemamo, a tudi za željo po spremembi. V predstavo bo uvedla performansa Rising up plesne skupine Actis. Ob 21. uri bo sledila predstava hrvaškega gledališča Ink iz Pule s predstavo The other at the same time (Drugi sočasno) s koreografijami Matije Ferlina, ki je bil tudi eden od ustvarjalcev uspešne predstave SSG Moderne nō drame. Predstava je nastala iz delavnice hrvaških in kanadskih plesalcev v stiku z istrsko pokrajino.

V soboto, 2. aprila bo ob 19.30 ponovitev predstave Medusa, ob 21. uri pa bo na sporedu predstava Fuorigioco turinskega ansambla Zerogrammi, ki govori o vrednotah športa, predvsem v ekipnem delu in tudi s humorističnim predznakom. Koreografijo je podpisal Emanuele Sciannamea.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/festival-danceproject-v-ssg-trst