Okrogla miza o gledališki kritiki

Avtor: DGKTS

Okrogla miza "Bog živi ali vrag vzemi kritiko!?" bo na pobudo in v organizaciji Društva gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije (DGKTS) ter ob sodelovanju Tedna slovenske drame potekala v sredo, 30. marca 2016, ob 18. uri v Stolpu Škrlovec v Kranju.


Stolp Škrlovec / Foto: Arhiv Prešernovo gledališče Kranj

O gledališki kritiki in njenem aktualnem položaju v gledališkem, kulturnem, medijskem ter splošnem družbenem okolju bodo uvodoma na kratko spregovorili povabljeni »izzivalci« pogovora: predsednik DGKTS, selektor letošnjega TSD ter novinar in kritik Dnevnika Gregor Butala; književnik in režiser, tudi Grumov nagrajenec Vinko Möderndorfer; dramaturginja in umetniška voditeljica PG Kranj Marinka Poštrak; »svobodni« gledališki kritiki Zala Dobovšek, Anja Golob, Rok Vevar in Matej Bogataj.

Da bo tudi nadaljnja razprava za "okroglo mizo" čim bolj odprta ter čim manj enostransko ali pristransko zarobljena, bo skrbel usmerjevalec okrogle mize, dolgoletni časnikar in gledališki kritik Slavko Pezdir.

K dejavni udeležbi vabimo vse poklicno in ljubiteljsko zainteresirane za preživetje in nadaljnji kakovostni razvoj gledališke kritike na Slovenskem, in sicer tako ustvarjalce z odra in zaodrja kot tudi ljubitelje gledališča iz avditorija.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/okrogla-miza-o-gledaliski-kritiki