Ministrstvo bo objavilo javni poziv za kulturne žepnine

Avtor: STA

Ministrstvo za kulturo bo na svoji spletni strani in v uradnem listu 25. marca objavilo javni poziv za dodelitev kulturnih žepnin za samozaposlene v letu 2016. Za ta namen je predvidenih 99.000 evrov. Poziv bo odprt do porabe sredstev, vendar najdlje do 30. septembra, so sporočili z ministrstva.


Foto: Freeimages

Kot so še sporočili, je kulturna žepnina določena v višini 1500 evrov bruto, kar pomeni da bo predvidoma podeljenih 66 kulturnih žepnin.

Kulturna žepnina je namenjena ohranitvi in spodbujanju samozaposlovanja na področju kulture. Namenjena je zagotavljanju spodbudnih pogojev za ustvarjalno delo samozaposlenih v kulturi, izboljšanju pogojev delovanja in zviševanju števila projektov, katerih nosilci so samozaposleni v kulturi.

Z njo želijo prispevati tudi k širitvi in večanju dostopnosti kulturnih dobrin, vzpostavitvi kakovostne in raznovrstne kulturne ter umetniške produkcije, dvigu kompetenc samozaposlenih ter večji mobilnosti in razvoju delovanja samozaposlenih v kulturi.

Kot so zapisali na ministrstvu, gre za spodbudne pogoje v obliki podpore pri pripravi in izvedbi kulturnih projektov samozaposlenih v kulturi.

Kulturne žepnine so namenjene izključno fizičnim osebam, ki imajo status samozaposlenega v kulturi in so vpisane v razvid samozaposlenih v kulturi pri ministrstvu.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/ministrstvo-bo-objavilo-javni-poziv-za-kulturne-zepnine