Tržaški Radijski oder razpisal natečaj za igro

Avtor: STA

Radijski oder v Trstu ob 70-letnici svojega delovanja in v spomin na igralko in režiserko Marjano Prepeluh razpisuje 5. natečaj za izvirno, še neobjavljeno radijsko igro.


Foto: freeimages

Besedila na žensko tematiko v poljubni dramski obliki zbirajo do 15. maja 2016. Igra naj ne traja več kot 40 minut.

Besedilo v dveh tipkanih izvodih (format A4) je treba poslati na naslov Radijski oder, ul. Donizetti 3, 34133 Trst. Rokopisi morajo biti opremljeni samo z geslom ali šifro, medtem ko naj bodo točni podatki o avtorju (ime in priimek, naslov, elektronska pošta in telefon) zaprti v kuverti, opremljeni z istim geslom ali šifro.Nagrajenci bodo znani konec junija, nagrade pa bodo bodo podelili 14. oktobra na posvetu o radijski igri.

Podelili bodo tri nagrade v vrednosti 1000, 800 in 500 evrov. Nagrajena dela bo Radijski oder uvrstil v svoj program, prav tako si pridružuje pravico, da bo v svoj spored vključil tudi morebitna priporočena dela.

Radijski oder je odigral svojo prvo igro 26. junija leta 1946. V petdesetih letih je igralska skupina odigrala na tisoče oddaj predvsem za radijsko postajo Trst A, ki deluje v okviru italijanske državne radijske ustanove RAI.

S posredovanjem del iz svetovne, predvsem italijanske in slovenske dramatike, dramatiziranih romanov, povesti, recitacijskih večerov, mladinskih ter otroških iger si je Radijski oder pridobil priljubljenost pri poslušalcih na obeh straneh meje.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/trzaski-radijski-oder-razpisal-natecaj-za-igro