V Kranju danes že 50. ponovitev predstave Huda mravljica

Avtor: CK Španski borci

V Prešernovem gledališču Kranj se bo ta konec tedna (danes, 20. februarja, ob 10. uri) odvila že kar 50. uprizoritev interaktivne plesne predstave za otroke Huda mravljica. Predstava Iztoka Kovača in mednarodnega plesnega ansambla EnKnapGroup, ki ima domači oder v Španskih borcih, je prva predstava avtorja in skupine, namenjena najmlajšim otrokom.


Foto: Miha Fras

Huda mravljica je podobno kot Kovačevi uspešnici, namenjeni mladim, Pozor Hud Ples (2010), ki si jo je doslej ogledalo že 10.000 obiskovalcev, in Pozor Hud Ples 2: Vrnitev Legend (2015), hitro postala zelo priljubljena med občinstvom ter postala gostja številnih odrov po vsej Sloveniji.

Interaktivna in poučna plesna predstava za najmlajše gledalce je nastala po motivih že skoraj ponarodele otroške pesmice Huda mravljica, ki v predstavi dobi, čisto po ljudsko, nov, drugačen konec. Razigrane mravljice, ki jim nagaja huda mravljica, odrsko zgodbo zgradijo večplastno – iz cirkuških prvin, različnih otroških iger in prepoznavnega Kovačevega plesnega jezika. Najbolj vesele so, če se jim na odru pridružijo tudi otroci.

Mednarodni plesni ansambel EnKnapGroup, ki ga je leta 2007 ustanovil umetniški vodja in koreograf Iztok Kovač, je doslej sodeloval z več kot 30 slovenskimi in mednarodnimi koreografi ter gledališkimi režiserji, ter ustvaril več kot 20 celovečernih predstav in plesni film. Je v tem trenutku edini stalni ansambel za sodobni ples v Sloveniji, svoj repertoar pa predstavlja z več kot 50 uprizoritvami letno na domačih odrih ter rednimi mednarodnimi turnejami. 

Na zadnji avdiciji, ki je potekala novembra lani, pa se je razkril tudi fascinanten mednarodni interes za sodelovanje v skupini, saj se je na avdicijo prijavilo kar 430 kandidatk in kandidatov iz 48 držav z vsega sveta.

Predstava Huda mravljica bo v Centru kulture Španski borci znova na ogled 31. marca ob 10. uri v okviru Kulturnega bazarja 2016.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-kranju-danes-ze-50-ponovitev-predstave-huda-mravljica