V Mini teatru malo drugačna Rdeča kapica

Avtor: STA

V Mini teatru bo drevi premiera predstave Tadeja Piška z naslovom In še Rdeča kapica. Pišek bo v avtorskem projektu s pomočjo otrok, lutk in glasbe vsem znano pravljico o Rdeči kapici sestavil na novo ter poiskal še kakšen drugačen konec.


Foto: Luca Quaia

Večina otrok pozna legendarno pravljico o deklici z ljubko rdečo kapico, ki na poti k bolni babici sreča zlobnega volka. Pa jo res poznajo tako dobro, je volk zares tako hudoben, je bolna babica res najboljše kosilo za lačnega volka, so vprašanja, na katera bo na svojstven način odgovoril avtor besedilne predloge in igralec Pišek.

Avtor zgodbo začne na koncu, potem ko sta Rdeča kapica in babica že rešeni in ko je volkov trebuh zašit. Rdeča kapica se ponovno poda na pot skozi gozd do babice. Po neprijetni izkušnji je strah pred volkom med prebivalci dežele še večji. V gozd si tako razen Rdeče kapice ne upa nihče.

Pišek bo predstavil tudi volkovo zgodbo in poskušal odgovoriti na vprašanja, ali je volk res tako strašen, zakaj poje babico, Rdečo kapico, zakaj mu v neki drugi pravljici dišijo trije prašički in zakaj se mu spet v drugi cedi slina po kozličkih.

Predstava, ki je namenjena otrokom, starejšim od treh let, je nastala v koprodukciji Mini teatra, Kulturnega zavoda Godot in Slovenskega stalnega gledališča v Trstu. Za glasbo je poskrbel Marjan Peternel.

Tadej Pišek je dramski igralec, ki se je do danes, ko dela kot svobodni kulturni ustvarjalec, uveljavil tako v gledališču kot na radiu in televiziji. Po zaključeni akademiji je nastopil v številnih predstavah in performansih v institucionalnih in neodvisnih gledališčih in produkcijah. Redno sodeluje z ljubljanskim Mini teatrom, ljubljansko in mariborsko Dramo, SSG Trst, Biteatrom in SNG Opera in balet Ljubljana. Deluje tudi v polju filmske umetnosti. Za svoje delo je prejel več nagrad.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-mini-teatru-malo-drugacna-rdeca-kapica