John Malkovich bo kot gledališki režiser debutiral v Londonu

Avtor: STA

Ameriški igralec John Malkovich bo kot gledališki režiser debutiral v Londonu. V gledališču Rose v okrožju Kingston bo uprizoril igro Good Canary kalifornijskega avtorja Zacha Helma, poroča britanski The Guardian. Igra je svetovno premiero doživela leta 2007 v Parizu prav v Malkovichevi režiji.


John Malkovich / Foto: Petr Novák, via Wikipedia

Good Canary se dogaja v New Yorku, poleg uprizoritve v francoskem jeziku pa je Malkovich režiral tudi špansko postavitev v Mehiki.

Igralec je po poročanju britanskega časnika "zelo vesel", da jo bo lahko uprizoril v znanem gledališču Rose, in to v angleškem jeziku, kar bo "olajšanje". Po njegovem mnenju je omenjeni teater nekoliko bolj intimen v primerjavi s francoskim in španskim gledališčem, v katerih jo je uprizoril pred tem.

Malkovich, znan po svoji intenzivni odrski in filmski prezenci, je v Londonu leta 2011 nastopil v gledališču Barbican v posebej zanj napisani igri The Infernal Comedy (Peklenska komedija) avstrijskega režiserja Michaela Sturmingerja. V predstavi za baročni orkester, sopranistki in igralca je upodobil serijskega morilca Jacka Unterwegra.

Leta 2013 pa je v Londonu posnel dele filma Upokojeni, oboroženi, nevarni 2, v katerem je zaigral skupaj z Bruceom Willisom.

Kot je povedal Malkovich, je režiral že "milijon iger", nikoli pa še v gledališču Rose. "Mislim, da bo zelo zabavno," je dodal. Igra Good Canary govori o romanopiscu, ki je na robu uspeha, medtem ko se njegova žena bori z odvisnostjo in duševno boleznijo.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/john-malkovich-bo-kot-gledaliski-reziser-debutiral-v-londonu