V zagrebškem Slovenskem domu razstava o polstoletnem Borštnikovem srečanju

Avtor: STA

Ob slovenskem kulturnem prazniku bodo danes v Slovenskem domu v Zagrebu odprli razstavo portretov Borštnikovih nagrajencev Borštnikov prstanci 1970-2015 mariborskega fotografa Ivana Vinovrškega. Odprtja razstave se bodo udeležili tudi nekateri nagrajenci, s katerimi se bo pogovarjal dolgoletni predsednik sveta Borštnikovega srečanja Tone Partljič.


Borštnikov prstan / Foto: Arhiv FBS

Partljič bo predstavil tri prejemnike Borštnikovega prstana, mariborske igralce Milado Kalezić, Vlada Novaka in Petra Ternovška, so napovedali organizatorji.

Današnja prireditev v Slovenskem domu je hkrati osrednji dogodek, s katerim bodo v Zagrebu obeležili slovenski kulturni praznik.

Poleg Slovenskega doma, Sveta slovenske nacionalne manjšine mesta Zagreb in slovenskega veleposlaništva na Hrvaškem sta soorganizatorja dogodka še kulturno društvo Mariborska literarna družba in Hrvaško kulturno društvo v Mariboru.

Borštnikov prstan je najprestižnejša nagrada za življenjske gledališke igralske dosežke in predstavlja vrhunec festivala. Nagrada nosi ime po igralcu, režiserju in pedagogu Ignaciju Borštniku.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-zagrebskem-slovenskem-domu-razstava-o-polstoletnem-borstnikovem-srecanju