Razstava lutk in skic ustvarjalke Agate Freyer

Avtor: Lutkovno gledališče Maribor

V soboto, 6. februarja 2016, bo ob 18. uri odprla svoja vrata razstava lutk in skic ustvarjalke Agate Freyer v razstavišču KleT Lutkovnega gledališča Maribor.


Razstava Agata Freyer / Foto: Boštjan Lah

Agata Freyer od leta 1969 deluje kot avtorica lutk, scenografka in kostumografka v poklicnih lutkovnih gledališčih Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. Doslej je sodelovala pri več kot štiridesetih predstavah, pretežno z režiserjem Edijem Majaronom. Mnoge med njimi so gostovale na številnih najpomembnejših mednarodnih lutkovnih festivalih po vsem svetu. Posebno uspešne so bile uprizoritve Freyer teatra, katerega soustanoviteljica je: Trnuljčica (1992), Tobija (1996) in Osel nazarenski (1996).

V Lutkovnem gledališču Maribor je ustvarila likovne podobe za predstave Tobija (režija Bojan Čebulj, 1975), Leseni princ (režija Edi Majaron, 1977), Zvezdica Zaspanka (režija Edi Majaron, 1998) in Martin Krpan (režija Edi Majaron, 1999).

Več o lutkovnem ustvarjanju Agate Freyer najdete na spletni strani Bežigrajske galerije ob razstavi Agate Freyer Od skice do lutke, ki je bila na ogled v septembru in oktobru 2015.

Za obiskovalce bo razstava odprta še v ponedeljek, 8. februarja, med 10. in 12. uro ter med 16. in 18. uro.

Razstavo lutk in skic Agate Freyer so postavili Agata Freyer, Edi Majaron, Lucijan Jošt in Nina Arsenovič.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/razstava-agata-freyer-lutkovna-ustvarjalka