Otroke bodo v Ljubljani in Domžalah razveseljevali Bobri

Avtor: STA

S predstavo Slovenskega mladinskega gledališča Vsi junaki zbrani v režiji in koreografiji Branka Potočana se bo začel festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. V 8. izdaji se bo na 68 prizoriščih v prestolnici zvrstilo 230 brezplačnih prireditev - 70 gledaliških predstav, skoraj 20 filmov in 140 delavnic. Festival se letos seli še v Domžale.


Podvodni etno orkestrion / Foto: Jan Prpič

Za prireditve je bilo na voljo skoraj 17.500 brezplačnih vstopnic. Večino vstopnic za gledališke, glasbene, filmske in plesne prireditve so razdelili 16. januarja že v prvih urah delitve.

Letošnji Bobri bodo ponudili skoraj deset predstav več kot lani in 30 novih delavnic. Program soustvarja 74 producentov.

Vodilna tema bo ekološka in bo sledila smernicam Zelene prestolnice Evrope. Letošnji Bober je potepuh, ki raziskuje Ljubljano. Z njim bodo raziskovali in žige zbirali tudi otroci, ki bodo za pet žigov prejeli semena.

Med novostmi velja omeniti gostovanje umetnikov iz Francije in Hrvaške ter priključitev k mednarodnemu projektu Small size, v sklopu katerega se bo po številnih mestih po vsem svetu zvrstilo več dogodkov za najmlajše.

Sklepna slovesnost bo 8. februarja v Kinu Šiška. Na prireditvi Podvodni etno orkestrion se bo otrokom predstavil Matija Solce z mednarodno zasedbo glasbenikov in Teatrom Papelito.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/otroke-bodo-v-ljubljani-in-domzalah-razveseljevali-bobri