Delavnica dramskega pisanja Vzkrik

Avtor: Trubarjeva hiša literature, Neformalno društvo Krik, KD Integrali

Vabljeni, da se prijavite na delavnico dramskega pisanja pod vodstvom dramatičarke Simone Semenič. Delavnica bo potekala dva-krat mesečno od februarja do junija v Trubarjevi hiši literature.


Simona Semenič / Foto: Nada Žgank

Prijave pošljite vključno do 27. januarja 2016 na elektronski naslov delavnica.vzkrik@gmail.com. Prijavi predložite kratek življenjepis in idejo – lahko je prizor, zgodba, dialog, zanimiv lik ali tema, ki bo predstavljala vaše izhodišče za nadaljnje pisanje celovečerne drame. Izmed prispelih prijav bo Simona Semenič izbrala sedem slušateljev.

O Simoni Semenič
Simona Semenič je dobitnica treh Grumovih nagrad za besedila 5fantkov.si (2009), 24ur (2010) in sedem kuharic štirje soldati in tri sofije (2015). V zadnjih dveh letih je postala vodilna dramatičarka na slovenskih tleh. V lanski in letošnji sezoni bodo njena besedila doživela kar osem uprizoritev v Sloveniji, štiri v osrednjih slovenskih gledališčih.

Simona se je udeležila delavnic dramskega pisanja v Ameriki in se tesneje povezala s skupino Wax Factory. Od prve drame do danes je napisala preko 20 dramskih besedil, vodila iniciativo Preglej, v okviru katere je organizirala delavnice dramskega pisanja in festival Preglej na glas!, kjer so se predstavljali nepoznani mladi dramatiki. Danes se vse bolj uveljavlja tudi kot mentorica dramskega pisanja.

Delavnice organizira Trubarjeva hiša literature skupaj z Neformalnim društvom Krik in KD Integrali.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/delavnica-dramskega-pisanja-vzkrik