Slovo predstave 5žensk.com

Avtor: STA

S poslovilno turnejo, ki se je končala v nedeljo z dvema razprodanima predstavama v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, se je od gledaliških odrov poslovila ena izmed najbolje obiskanih slovenskih gledaliških predstav 5žensk.com.


 

Od leta 2005 je imela 405 ponovitev, ogledalo pa si jo je več kot 175.000 gledalcev.

V okviru poslovilne turneje je predstava pred Cankarjevim domom obiskala še Ptuj, Maribor, Čatež, Trbovlje, Bled, Lendavo, Žalec, Koper in Novo Gorico. V komediji so pet let igrale Katarina Čas, Zvezdana Mlakar, Mirjam Korbar, Tina Gorenjak, Nataša Barbara Gračner, Marijana Brecelj, Janja Majzelj, Mojca Funkl, Nina Valič in Iča Putrih, so sporočili iz Špas teatra.

Po koncu zadnje predstave v Cankarjevem domu se je igralkam na odru nenapovedano pridružil tudi Lado Bizovičar, ki je na račun predstave, seveda v šali, povedal nekaj pikrih in tako še dodatno navdušil občinstvo. Kot so dejali v Špas teatru, aplavzu ni bilo videti konca.

Komedija 5žensk.com je del zelo uspešne Špas teatrove trilogije, v kateri sta še predstavi 5moških.com in Ženske&moški.com. Omenjeno trilogijo si je do sedaj v več kot 900 uprizoritvah ogledalo okrog 420000 gledalcev.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/slovo-predstave-5%C5%BEensk-com