Predstavitev monografije Ladko Korošec - življenje umetnika

Avtor: SLOGI

Vabljeni na predstavitev monografije Ladko Korošec - življenje umetnika, ki bo v sredo, 16. decembra 2015, ob 17. uri v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana).


Foto: freeimages

Ustanova Fundacija Ladko Korošec je ob letošnji 95-letnici rojstva in 20-letnici smrti Ladka Korošca (1920–1995) izdala knjigo, ki opisuje življenje tega znamenitega slovenskega basista, koncertnega in opernega pevca ter trikratnega dobitnika Prešernove nagrade, o katerem je avtor Marko Košir v uvodu zapisal:

"Med slovenskimi opernimi pevci zavzema Ladko Korošec posebno mesto. Malo je pevcev pri nas, ki bi se lahko primerjali z njim, tako po priljubljenosti kot po številu vlog, načinu petja in številu nastopov. Ob tem je njegova mednarodna kariera nekaj posebnega. V svojem času je bil Korošec v tujini najbolj znan pri nas delujoči pevec. Sam in z ansambli ljubljanske, zagrebške ter predvsem beograjske Opere je gostoval po Evropi, Afriki, Aziji in Ameriki. Nastopil ni le na Antarktiki in v Avstraliji.

Ob vsem tem pa ni nikoli zavrnil povabila na prireditve kjerkoli po Sloveniji, še posebej pa med preprostimi ljudmi in mladino, če je le imel čas. Sam je večkrat povedal, da je nastopil več kot 4000-krat."

Monografijo Ladko Korošec - življenje umetnika, kratko biografijo in Ladka Korošca v svojih najpomembnejših vlogah doma in po svetu bosta predstavila avtorja publikacije Marko Košir in Peter Bedjanič.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/predstavitev-monografije-ladko-korosec-zivljenje-umetnika