V Narodnem domu Maribor premiera komedije Sladoled

Avtor: STA

V Narodnem domu Maribor je danes napovedana premiera komedije Sladoled v režiji Sama M. Strelca. V komediji o materi in hčeri igrata igralka ljubljanske Drame Zvezdana Mlakar in prvakinja v Mestnem gledališču ljubljanskem Iva Krajnc.


Foto: Jökull Auðunsson, Flickr

Kot sporočajo iz Narodnega doma Maribor, je Sladoled nežna, sentimentalna komedija o starševski ljubezni, odraščanju in družinah. "Smešna igra o tem, kako je z malimi otroki mali, z velikimi pa velik križ!"

Mati in hčer najprej spoznamo na terasi slaščičarne, ko je mama še študentka, hči pa ima tri leta. Nato leta tečejo, mama in hči pa se vedno znova vračata na teraso, vedno znova najdeta čas, da gresta "na sladoled" - ki pa je samo izgovor, ko se morata pogovoriti o kakšni kočljivi ženski zadevi. Desetletja kasneje je mama v domu za upokojence, hči pa mama svojih odraslih otrok.

Avtor komedije Sladoled je zagrebški dramatik Miro Gavran. Njegove igre so prevedene v 35 svetovnih jezikov in so doživele več kot 200 premier po celem svetu. Je edini živeči evropski avtor, po katerem je poimenovan kakšen gledališki festival. Od leta 2003 namreč poteka na Slovaškem vsako leto Gavranfest.

Igra je nastala v produkciji Narodnega doma Maribor in zavoda Novi Zato, katerega ustanovitelj je režiser Samo M. Strelec. Slednji je med drugim režiral že prvo slovensko uprizoritev Gavranove iLutke.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-narodnem-domu-maribor-premiera-komedije-sladoled