S podelitvijo Čufarjevih plaket zaključek 28. festivala ljubiteljskih gledališč

Avtor: STA

S podelitvijo nagrad in Čufarjevih plaket se bodo drevi na Jesenicah zaključili 28. Čufarjevi dnevi, na katerih so se znova zbrala slovenska ljubiteljska gledališča. Od prejšnje sobote se je s komedijami predstavilo sedem gledališč, med katerimi bodo gledalci in strokovna žirija izbrali najboljšo predstavo in igralce.


Foto: freeimages

Za Čufarjeve nagrade in plakete se potegujejo domača igralska skupina Toneta Čufarja s predstavo Igralska družina, Koroški deželni teater Slovenj Gradec s komedijo Vse zastonj, Kulturno društvo Janez Jalen Notranje Gorice s komedijo Kurbe, Kulturno umetniško društvo Zarja Trnovlje - Celje s Trikojem, Šentjakobsko gledališče Ljubljana s komedijo Resnica, Loški oder z Mačkom v žaklju in Kulturno umetniško društvo Štefan Romih Črešnjevec iz Slovenske Bistrice s komedijo Niti tat ne more pošteno krasti.

Najboljše predstavo, igralca in igralko bo izbrala strokovna žirija, ki jo sestavljajo dramski igralec Gašper Jarni, gledališka igralka in animatorka Ana Ruter ter moderator in novinar Janez Dolinar. Najboljšo predstavo pa bodo s pomočjo glasovnic izbrali tudi gledalci in tako določili prejemnika ene izmed štirih Čufarjevih plaket.

Slavnostno podelitev bo na današnji zaključni slovesnosti, ki se bo začela ob 19.30, pospremil glasbeni potep s skupino akademsko izobraženih glasbenikov Link.Art iz Radovljice.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/s-podelitvijo-cufarjevih-plaket-zakljucek-28-festivala-ljubiteljskih-gledalisc