Pisati o plesu - opraviti z metaforo

Avtor: SLOGI

Slovenski gledališki inštitut in KUD Anarhiv vas vljudno vabita na prvi sklop teoretično-praktične delavnice Pisati o plesu - opraviti z metaforo, ki bo v četrtek, 19. novembra in petek, 20. novembra od 9.30 do 12. ure v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana).


Foto: Arhiv SLOGI

Sodobni ples pogosto ne posega po narativnih sredstvih, zato se marsikdo znajde pred težavami pri njegovi interpretaciji. Umetnost smo vajeni brati bodisi preko zgodbe ali kot metaforo za nekaj, kar nas zadeva v našem življenju, v »realnosti«. Mnoge umetnosti pa si danes ti dve različni ravnini prizadevajo spojiti in želijo odpraviti logiko reprezentacije. Na delavnici se bomo sprehodili čez heterogene paradigme izhodišč sodobnega plesa, da bomo lažje razumeli njegov vsakokratni vzgib in intenco. Ogledovali si bomo video gradivo in se vadili v zapisu.

Delavnica bo potekala v dveh delih:

Prvi sklop bo potekal v četrtek, 19. novembra in petek, 20. novembra od 9.30 do 12. ure v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta.

Vodi Pia Brezavšček v sodelovanju z Aljo Lobnik in Andrejo Rauch Podrzavnik.

Drugi sklop bo potekal 7. in 8. 12. 2015. Podrobnejša napoved sledi.

Na brezplačno delavnico se prosim prijavite na naslov: pia.brezavscek@gmail.com.

Delavnica poteka v okviru raziskave Opraviti z metaforo (ob podpori kulturne žepnine Ministrstva za kulturo Republike Slovenije).


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/pisati-o-plesu-opraviti-z-metaforo