Delavnica v okviru CoFestivala 2015

Avtor: CoFestival

Delavnica Improvizacija solo predstave z Andrewom Morrishem bo potekala od 25. do 29. 11. 2015, od 10:00 do 16:00 v Plesnem studiu Moj korak (Vilharjeva 3, Ljubljana).


Foto: Arhiv CoFestival

Plesalci, igralci, glasbeniki, ljubitelji plesa in gledališča, vabljeni na improvizacijsko delavnico – solo nastop z Andrew Morrishem, ki bo potekala v okviru CoFestivala 2015!

Andrew pristopa k učenju improvizacije preko principa “veščine in duha.” Na delavnici se bomo posvetili veščinam, potrebnim, da poiščemo vsebino nastopa iz diha, glasu, giba in domišljije. Ojačane s spretnostjo komunikacije, nam bodo veščine omogočile, da v dogodek vključimo publiko. Delavnico začenjamo z gibom, dodamo glas, dih in domišljijo.

Motivacija za izbiro med različnimi možnostmi bo osnovana na stalnem raziskovanju duha komunikacije.

Spretnosti generiranja in oblikovanja vsebine bomo razvijali skozi celoten proces in preklapljali med fizičnim in glasovnim načinom dela. Razvijali bomo specifično obliko feedback-a, ki nas bo podpirala v nastopu.

Andrew meni, da vsi povezani elementi formirajo reflektivno prakso, ki je bistvena pri razvijanju konsistentne improvizacije solo nastopa. Ob tem udeležence opogumlja, da postanejo lastni uredniki nastopa, uporabljajo spretnost premikanja točke pozornosti, razvijajo teksturo nastopa in vzdržujejo jasnost.

Udeleženci naj pričakujejo, da se bodo zabavali.

Andrew Morrish je freelance performer, raziskovalec, moderator in učitelj improvizacije. Deluje med Avstralijo in Evropo. Improvizirati je začel s “Theatre of the Ordinary” Ala Wunderja v Melbournu leta 1982. Leta 1987 je s Petrom Trotmanom formiral skupino “Trotman and Morrish.” Edinstvene improvizacijske duete sta veliko igrala v ZDA in Avstraliji do leta 1999, ko se je Andrew preselil v Sydney in začel razvijati svoje solo predstave.

Trenutno igra in uči v Avstraliji in Evropi. Leta 2014 je poučeval in predstavljal svoje predstave v naslednji mestih – Melbourne, Perth, Sydney, (Avstralija), Pariz, Ladornac, Royaumont, (Francija), Zurich, (Švica), Berlin, Köln, Leipzig, (Nemčija), Huddersfield, London, Bristol, (U.K.), Tampere, (Finska), Oslo, (Norveška), Poznan, (Poljska),Viljandi, (Estonija), Stockholm, (Švedska) in Hvar, (Hrvaška).

Cena delavnice po osebi 100 EUR, Prijave cofestival2015@gmail.com do zasedbe mest.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/delavnica-v-okviru-cofestivala-2015