Vabilo na gledališko-potopisno doživetje: Triumf Fausta v Mehiki

Avtor: SNG Drama Ljubljana

V oktobru se je Goethejev Faust v režiji Tomaža Pandurja odpravil v Mehiko na 43. Cervantesov mednarodni festival, najpomembnejši mednarodni umetniški in kulturni dogodek v Latinski Ameriki.


Igralska ekipa Fausta s programsko direktorico 43. Festivala Internacional Cervantino Marcelo Diez Martinez Franco in madridsko predstavnico festivala Lucio Bevio Crespo / Foto: Aljoša Rebolj

Dogodek je tam požel odlične kritike, izpostavljene celo na osrednjem dnevniku mehiške zvezne države Guanajuatu (Correo) in na osrednji mehiški kulturni televiziji (Chanel 22), predvsem pa se dotaknil skoraj 4.000 gledalcev iz Mehike in vsega sveta.

Programska direktorica 43. Cervantesovega mednarodnega festivala Marcela Diez Martinez Franco je uspeh obeh festivalskih ponovitev Fausta označila za gledališki in umetniški vrhunec "43. Cervantina". Gostovanja Fausta, koprodukcije SNG Drama Ljubljana in Festivala Ljubljana v režiji Tomaža Pandurja, si sedaj želijo tudi številni drugi festivali v Latinski Ameriki, med njimi tudi največji gledališki festival na svetu Festival Iberoamericano de Teatro de Bogotá, ki je ljubljanski Drami že poslal uradno vabilo.

O mehiški izkušnji in vtisih, odzivu občinstva, ponovnem soočanju Tomaža Pandurja z enim največjih evropskih mitov in prihajajoči premieri Fausta na velikem odru se bo z ustvarjalci uprizoritve pogovarjala Vesna Milek.

Vabimo vas na gledališko-potopisno doživetje v torek, 27. oktobra, ob 11.00 na velikem odru SNG Drame Ljubljana.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/vabilo-na-gledalisko-potopisno-dozivetje-triumf-fausta-v-mehiki