Nagrada igralskemu kolektivu predstave Jurček in trije razbojniki

Avtor: Mini teater

Predstava Jurček in trije razbojniki Alenke Gerlovič v režiji Roberta Waltl in produkciji Mini teatra je bila nagrajena na gostovanju v Banja Luki.


Foto: Miha Fras

Na 14. Mednarodnem festivalu poklicnih gledališč za otroke v Banja Luki, ki se je odvil med 3. in 7. oktobrom 2015, je produkcija Mini teatra prejela kolektivno nagrado za igralski kolektiv, ki ga sestavljajo igralci Vesna Vončina, Tadej Pišek, Tines Špik, Marko Ujc in glasbenik Marko Brdnik. Tako je odločila žirija v sestavi: Biserka Kolevska (Bolgarija), Dragana Bošković (Srbija) in Ljubica Ostojić (Bosna in Hercegovina).

To je že drugo priznanje za Mini teater v zadnjem mesecu dni, pred tem so namreč za predstavo Pekarna Mišmaš na VIII. bugojnskem lutkovnem bienalu prejeli nagrado Grand prix. Tudi sicer je mednarodna aktivnost Mini teatra v zadnjem mesecu zelo razgibana, saj so poleg Bugojna in Banja Luke gostovali še v Mostarju, včeraj so s predstavo Sneguljčica nastopali na festivalu Adults Forbiden v Bolgariji, že naslednji teden pa gostujejo s predstavo Kapital na Portugalskem (Coimbra) in v Belgiji (Bruselj).


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/nagrada-igralskemu-kolektivu-predstave-jurcek-in-trije-razbojniki