Prva Modra noč gledališč

Avtor: SSG Trst, STA

V soboto, 3. oktobra 2015, od 21. ure dalje bodo tržaška gledališča ob letošnji jadralski regati Barkovljanki odprla vrata za eno noč. Pri projektu, imenovanem Modra noč gledališč, sodelujejo Operno gledališče Giuseppe Verdi, Stalno gledališče Furlanije Julijske krajine, SSG Trst, gledališče La Contrada in zadruga Bonawentura/Gledališče Miela.


Foto: Arhiv SSG Trst

Obiskovalci bodo lahko izbirali med odlomki predstav, literarnimi branji, glasbenimi dogodki in inštalacijami, ki jih pripravljajo tržaške gledališke hiše, so sporočili iz Slovenskega stalnega gledališča (SSG) v Trstu.

Program, ki bo potekal med 21. in 24. uro, bo sestavljen iz polurnih umetniških nastopov, ki se bodo v treh urah ponovili na vsakem odru po trikrat, kar bo obiskovalcem omogočilo obisk vseh gledališč.

Modro noč bo uvedel koncert v gledališču Verdi, ki bo posvečen morju. V izvedbi Orkestra in zbora Opernega gledališča Giuseppe Verdi v Trstu bodo pod taktirko Stefana Furinija zazvenela dela Felixa Mendelssohn-Bartholdyja, Antonia Vivaldija in Ludwiga van Beethovna.

Sledila bodo literarna branja in odlomki predstav, med kateri bo tudi morski prizor iz predstave Kako postati Slovenci v 50. minutah režiserke Sabrine Morena. Prireditev se bo sklenila v nedeljo, ob enih zjutraj v gledališču Miela.

Vstopnice po simbolični ceni enega evra bodo na voljo pri blagajni vsakega gledališča na dan dogodka.

Povezava: Več informacij in program Modre noči gledališč


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/prva-modra-noc-gledalisc