Na Parmovi začetek koprodukcijske predstave Tri sestre

Avtor: STA

V koprodukciji Zavoda Margareta Schwarzwald in Akademije za gledališče, radio, film in televizijo je nastala predstava Tri sestre po motivih drame Čehova v režiji Maruše Kink, ki si jo je mogoče premierno ogledati danes popoldne. Ustvarjalci bodo gledalce na prizorišče predstave peljali iz zbirnega mesta pri Zavodu za zaposlovanje RS na Parmovi.


Foto: Arhiv Zavod Margareta Schwarzwald

"Čehov je povsod. Letos še prav posebej. Na odrih. Doma in na tujem. Od vedno pa ostaja prisoten v neizrekljivo malih vsakodnevnih rečeh," je zapisala Nika Leskovšek, dramaturginja predstave, ki je nastala v okviru magistrskega študijskega programa Gledališka in radijska režija.

Predstava po besedah dramaturginje ponuja "igro za današnji čas, ki od začetka do konca traja le prav kratek čas. S prav malo liki in še manj igralci. Igra, ki bo vztrajala. Dokler nas ne zmanjka".

Drama Tri sestre je postavljena v 19. stoletje v rusko podeželsko mesto, kjer po selitvi iz Moskve živijo sestre Olga, Maša in Irina ter brat Andrej. Sestre se ne morejo navaditi na življenje na periferiji, kjer jih vse bolj zdeluje zdolgočasenost.

Predstava, ki si jo je mogoče ogledati brezplačno, traja 120 minut, ogledati pa si jo je mogoče še v četrtek, petek, soboto in nedeljo popoldne. Vsaka predstava bo edinstvena, med drugim tudi zaradi prizorišča, je povedala izvršna producentka projekta Mija Špiler.

V predstavi igrajo Daša Doberšek, Jure Kopušar, Matija Vastl, Lucija Tratnik in Aja Kobe, za kostume in sceno je poskrbela Tina Bonča, za glasbo Danijel Bogataj.

Zavod za vizualno kulturo in umetniško ter kulturno produkcijo Margareta Schwarzwald sta ustanovili igralka Maruša Kink in producentka Mija Špiler.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-parmovi-zacetek-koprodukcijske-predstave-tri-sestre