Kasandra na odru Črnogorskega narodnega gledališča

Avtor: Festival Ex ponto (Kulturno društvo B-51)

Po številnih gostovanjih na mednarodnih festivalih se bo predstava Kasandra v režiji Slobodana Milatovića in mednarodni koprodukciji Festivala EX PONTO (Kulturno društvo B-51) 19. marca ob 20h odigrala še v Črnogorskem narodnem gledališču v Podgorici.


foto Duško Miljanić

Predstava Kasandra je gostovala še na drugih mednarodnih festivalih, in sicer na Festivalu TEUTA (Kulturni center Nikola Djurković), Kotor, ČRNA GORA; SNP Novi Sad & Festivalu Infant, SRBIJA ter na Festivalu MOT, Skopje, MAKEDONIJA.

»Gre za mednarodno koprodukcijo, ki korespondira z našo dobo globalizacije, medijsko tiranijo, manipulacijo s klišeji demokracije in ogroženo zasebnostjo. …Đurković in Milatović sta se s to predstavo spustila v novo branje in destrukcijo antičnega mita.«
Zoran Marković (Cafe del Montenegro, 23. junij 2009)

Projekt Kasandra je nastal s podporo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije; Mestne občine Ljubljana; Občine Kotor; Ministrstva za kulturo, šport in medije Črne Gore; Ministrstva za kulturo Republike Srbije; Ministrstva za kulturo Republike Makedonije; Mesta Skopje.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/kasandra-na-odru-%C4%8Drnogorskega-narodnega-gledali%C5%A1%C4%8Da