HNK Ivana pl. Zajca na Reki z abonmajem Piranski zaliv

Avtor: STA

Hrvaško narodno gledališče (HNK) Ivana pl. Zajca na Reki v sezoni 2015/16 ponuja sedem novih abonmajev, med njimi abonma, ki so ga poimenovali Piranski zaliv. Imetnikom tega abonmaja zagotavljajo dva obiska v Ljubljani in ogleda gledaliških predstav Slovenskega mladinskega gledališča (SMG).


HNK Ivana pl. Zajca / Foto: Roberta F. via Wikimedia Commons

"Kaj si Hrvaška in Slovenija razen Piranskega zaliva/Savudrijske vale še delita? Z letošnjim letom tudi istoimenski abonma," so zapisali na spletni strani gledališča.

Imetnikom abonmaja ponujajo dva izleta v Ljubljano in ogled dveh predstav v SMG, v ceno pa so vključili tudi prevoz, kosilo in turistični ogled Ljubljane.

Reško gledališče poleg že znanih abonmajev, kot so družinski in študentski, ponuja tudi nove abonmaje Želim si klasično gledališče, Ne želim si klasičnega gledališča, Gledališke uspešnice, Bodi prvi, Komorni koncerti v marmorni dvorani in Ville Matevejeff dirigira.

Potem, ko je vodenje reške gledališke hiše lani prevzel režiser Oliver Frljić, je sledila vrsta sprememb, s katerimi so si prizadevali, da bi gledališče razvijali kot umetniško in družbeno odgovorno gledališče.

Vlogo nacionalnega gledališča vidijo v spoštovanju pravice do različnosti ter upiranju različnim oblikam dominacije in nestrpnosti. HNK na Reki naj bi postalo tudi resnično ljudsko gledališče, odprto za vse, še posebej za različne manjšinske skupnosti.

Tako so ob lanskem hrvaškem dnevu državnost na poslopju gledališča izobesili napis Hrvaško LGBT gledališče Ivana pl. Zajca. Letos pa so pripravili več dogodkov ob obletnicah, povezanih z vojno na Hrvaškem, kar je izzvalo proteste veteranov, pripadnikov desničarskih strank in nogometnih navijaških skupin.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/hnk-ivana-pl-zajca-na-reki-z-abonmajem-piranski-zaliv