S šovom Saša Hribarja začetek festivala Komedija pod zvezdami

Avtor: STA

Na Ljubljanskem gradu se bo nocoj s šovom Saša Hribarja ob 25. obletnici Radia Ga-Ga začel 9. festival Komedija pod zvezdami. V petek bo na sporedu komedija Mame v režiji Tijane Zinajić, v soboto pa monokomedija Natakarica Pepca v režiji Vita Tauferja. Festival bo v nedeljo sklenila predstava Jamski človek v režiji Nataše Barbare Gračner.


Ljubljanski grad / Foto: Wikimedia Commons

Gustav film v sodelovanju s Festivalom Ljubljana pred koncem poletja že devetič vabi na Ljubljanski grad, na festival smeha, ljubezni in dobre družbe v grajskem okolju.

Letošnji festival bo uvedel mojster imitacije in groteske Sašo Hribar, ki to leto praznuje 25 let oddaje Radio Ga-Ga. Hribar bo na odru presenetil z iskreno izpovedjo svoje življenjske zgodbe. "Obeta se vam zabaven in čustven večer, morda celo premislek o lastnem življenju, seveda z obvezno mero humorja in (samo)ironije," so zapisali organizatorji.

Petkov večer na Ljubljanskem gradu bo zaznamoval avtorski projekt petih priznanih mam - režiserke Tijane Zinajić, ki tudi igra v predstavi, ter Vesne Pernarčič, Barbare Medvešček, Vesne Slapar in Ane Urbanc. Komedija je namenjena vsem slovenskim materam, pa tudi tistim, ki bodo to še postale. Hkrati je tudi priložnost za vse moške, ki si želijo ali upajo biti enkrat na pravem "babjem žuru".

V soboto bo na sporedu monokomedija Natakarica Pepca v izvedbi Mojce Partljič, po besedilu Toneta Partljiča in režiji Vita Tauferja. Organizatorji napovedujejo aktualno, kritično in srčno monokomedijo, nastalo po spominih resnične natakarice Cecilije Novak.

Zadnji dan festivala bo Gustav film ob 15. obletnici delovanja zvesto občinstvo razvedril z eno najbolj gledanih predstav v Sloveniji Jamski človek, ki je v režiji Nataše Barbare Gračner in izvedbi Uroša Fürsta nastala v produkciji Gustav filma v sodelovanju s SitiTeatrom in Theatrom Mogul.

Komedija o odnosih med spoloma je od premiere leta 2002 nasmejala že več kot 170.000 Slovencev in z več kot 600 ponovitvami postala največkrat odigrana slovenska gledališka predstava. Komedija gledalcem duhovito in sproščeno pomaga razumeti, zakaj prihaja do vsakdanjih konfliktov med partnerjema.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/s-sovom-sasa-hribarja-zacetek-festivala-komedija-pod-zvezdami