Improvizacijsko gledališče IGLU na festivalu v Wiesbadnu

Avtor: STA

Ustanovitelji kulturnega društva IGLU - Improvizacijsko gledališče Ljubljana Juš Milčinski, Peter Frankl in Vid Sodnik so se 10. in 11. julija mudili na 12. festivalu Impro-theater Sommer v nemškem Wiesbadnu. Fantje so se pomerili v gledaliških športih ter predstavili svojo improvizacijsko predstavo Trije obrazi.


Foto: Uroš Žuraj

Celomesečni festival Impro-theater Sommer organizira gledališka skupina Für Garderobe keine Haftung (FGKH). Poteka na hribu Neroberg, na katerem se ene predstave lahko udeleži tudi do 2000 ljudi.

Program festivala je pretežno nemški, organizatorji pa so lani prvič v goste povabili tuje gledališčnike, londonsko skupino The School of Night. Letos je bilo improvizacijsko gledališče IGLU ena od dveh tujih gostujočih skupin, je sporočil Frankl.

Člani skupine IGLU so se s skupino FGKH pomerili v gledaliških športih (Theatresports). Predstavili so tudi projekt Trije obrazi, s katerim so že gostovali v Nemčiji, Belgiji, Franciji in na Nizozemskem.

Celovečerna improvizacijska predstava Trije obrazi tematizira večplastnost ene osebe. Ob premieri v Menzi pri koritu so o predstavi zapisali: "V dirki skozi življenje nas družba uči biti lep, prijazen in ustrezen. Ideal popolnosti me prisili, da se večkrat vprašam, kako name gledajo drugi in kaj sem jaz v družbi. V petih družbah imam pet obrazov in vsi obrazi so prav enako jaz."


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/improvizacijsko-gledalisce-iglu-na-festivalu-v-wiesbadnu