V SMG premierno Petkovićev avdiovizualni plesni prvenec Terra umbilicus

Avtor: STA

V Slovenskem mladinskem gledališču (SMG) bo Daniel Petković drevi premierno izvedel svoj avdiovizualni plesni prvenec Terra umbilicus. V njem Petković sprevrača norme, raziskuje spremenjena stanja zavesti in deviantne oblike obstoja, so sporočili iz gledališča. Ponovitve bodo na sporedu še v četrtek in petek ter konec septembra.


Foto: Nada Žgank

V svojem avdiovizualnem plesnem prvencu Terra umbilicus Petković v oddaljevanju od izvorne kulture povezuje fragmente svobode, ljubezni, strahu, hedonizma, nemira, gnusa, pripadnosti in destruktivnosti. V preseganju lastnih zmožnosti in omejitev jih sklaplja v uprostorjeno gibalno meditacijo, umeščeno v spremenljivo odzivno vizualno in zvočno okolje, ki pulzira v ritmu abstraktnih šumov in zabrisanih podob.

Terra umbilicus je prostor radikalne svobode in drznosti, je točka kolapsa, je prodor. Gre za procesno hibridno delo, preko katerega dobimo vpogled v edinstvenost in neponovljivost na videz krhkega notranjega sveta posameznika, ki tava v kompleksnosti sodobne družbe in išče svoje središče, poskuša najti davno izgubljeni "popek sveta", piše na spletni strani SMG.

Scenarij, generativna video okolja in scenografijo podpisuje Urban Belina, glasbo pa Evano. Za oblikovanjem svetlobe in tehničnim vodstvom stoji Janko Oven, pri izboru kostuma pa je Petkoviću svetovala Andreja Kovač. Predstava je nastala v produkciji zavoda Emanat s partnerstvom SMG.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-smg-premierno-petkovicev-avdiovizualni-plesni-prvenec-terra-umbilicus