V Novem mestu začetek festivala uličnega gledališča Rudi potepuški

Avtor: STA

V Novem mestu se bo na terasi pred knjigarno Goga drevi začel tridnevni festival uličnega gledališča Rudi potepuški. Organizatorji napovedujejo, da bo spored tradicionalnega, desetega festivala, ki uvaja Novomeške poletne večere, ob letošnji 650-letnici mesta ob Krki še posebej bogat.


Edinstveni trije / Foto: Arhiv The Primitives

Festival bo uvedla predstava klovnovskega cabareta Za crknt, ki ji bo sledil ognjeni spektakel, za katerega bo poskrbelo Ulično gledališče Kreativ.

V petek in soboto se bo na pouličnih gledaliških in drugih predstavah, ki jih pripravljajo v sodelovanju s festivalom Ana Desetnica, predstavilo več uličnih gledališč, klovnov, požiralcev ognja in drugih nastopajočih.

Hkrati bodo potekale otroške delavnice, družinsko naravnani festival pa bodo končali s sobotnim večernim koncertom Maček Muri in Muca Maca pevke Nece Falk.

Med prireditvami v založbi Goga, ki je zadolžena za program festivala, izpostavljajo premierno gledališko izvedbo humoresk po literarni predlogi Zgodbe na dvoru kralja Janeza Slavka Pregla, ki jo je režirala Maje Gal Štromar, izvedli pa jo bodo domači ljubiteljskimi igralci.

Nastopilo bo tudi več tujih umetnikov, med drugim se bodo prestavili Edinstveni trije oziroma belgijsko-nemška klovnovska zasedba The Primitives. Ta je redna gostja festivala Ana Desetnica, ki se bo novomeškemu občinstvu predstavil v petek, 3. julija. Med drugim bosta na ogled tudi predstavi gledališča Šugla, Izlet in Bitja teme.

Povezava: Spletna stran festivala Rudi Potepuški


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-novem-mestu-zacetek-festivala-ulicnega-gledalisca-rudi-potepuski