Premiera: Ciciban

Avtor: SSG Trst

Slovensko stalno gledališče bo 17. marca predstavilo premiero svoje najnovejše otroške produkcije.


foto Agnese Divo

Umetniški vodja SSG in režiser predstave Primož Bebler je izbral klasik mladinske književnosti, saj bodo na odru zaživele v igrivo in prisrčno dramatizirani obliki vsem dobro znane pesmi Otona Župančiča o Cicibanu. Vsi otroci so zvedavi in nagajivi cicibani, katerim je dovolj vtis, drobno, vsakdanje presenečenje za ustvarjanje zanimive zgodbe, s katero odkrivajo svet odraslih ali se soočajo z naravo, z okoljem, ki jih obdaja. Ravno tako bosta igralca Primož Forte in Romeo Grebenšek oblekla kratke hlače malega junaka, ki noče ubogati in zaspati, kot veleva pismo »zamorskega kralja« iz daljne dežele, spoznava poklice, posluša nasvete prijazne siničke v goščavi, se igra z vetrom in zmajem, ki se spusti tako visoko, da lahko vidi slovenske pokrajine in celo tržaške hiše.

Scena Petra Furlana uokvirja z naivno sporočilnostjo otroške risbe male zgodbe, ki se razvijajo iz sugestij Župančičevih verzov in izvirne glasbe Mirka Vuksanoviča. Kostume je podpisala Silva Gregorčič, luči pa Peter Korošic.


Predstava bo do maja meseca obiskala predšolske in osnovnošolske otroke vseh didaktičnih ravnateljstev tržaške pokrajine. Prve ponovitve se bodo odvijale na velikem odru Slovenskega stalnega gledališča, nakar bosta gledališka cicibana gostovala v šolskih prostorih od Milj do Devina.

Predstava je primerna za otroke predšolske in osnovnošolske stopnje.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/premiera-ciciban