Zasavje bo preplavilo dogajanje Rdečih revirjev

Avtor: STA

S plesno-gledališko glasbeno predstavo Branka Potočana Solo za dva - Tudi počasi se daleč pride, kaj šele če bi stekli se bo drevi v Delavskem domu Hrastnik začel festival Rdeči revirji. Do 31. maja se bo v treh zasavskih mestih, Hrastniku, Zagorju in Trbovljah, zvrstilo 60 brezplačnih prireditev, ki bodo večinoma na prostem.


Kaj če / Foto: Nada Žgank

Festivalsko dogajanje se bo v Hrastniku sklenilo v nedeljo, 31. maja, nato se bo preselilo v Zagorje, kjer bo potekalo med 4. in 6. junijem, zaključek pa bo konec tedna v Trbovljah.

Organizatorji napovedujejo pester program s plesnimi, gledališkimi, lutkovnimi in uličnimi predstavami domačih in tujih ustvarjalcev, s sodobnim cirkusom, razstavami in instalacijami, projekcijami filmov in več koncerti. Velik del programa bodo prispevali zasavski umetniki in kulturniki.

Rdeče revirje bo v Hrastniku uvedla predstava, ki je nastala v produkciji zavoda Vitkar s Potočanom in glasbenikom Markom Brdnikom. V Solu za dva razkrivata dve plati iste teme, človekovega gibanja in mirovanja.

Hrastnik bo letos v sklopu Rdečih revirjev med drugim gostil Feministični pevski zbor Z'borke, koreografa Milana Tomašika s predstavo Sezona lova, performerko Ireno Tomažin s predstavo Okus tišine vedno odmeva ter Kulturno društvo Pekre - Limbuš, ki bo v režiji Toneta Partljiča uprizorilo njegovo komedijo Jezični dohtar v Pekrah.

V Trbovljah bo med drugim nastopila Maja Delak v avtorski predstavi Kaj če, v Zagorju, kjer bo sicer največ koncertov, pa Rok Kravanja v solo performansu Bremza.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/zasavje-bo-preplavilo-dogajanje-rdecih-revirjev