Celjsko gledališče v sezoni 2015/16 s šestimi premierami in Klubom ljubiteljev gledališča

Avtor: STA, SLG Celje

Na odru Slovenskega ljudskega gledališča (SLG) Celje bodo v sezoni 2015/16 uprizorili šest predstav: avtorski projekt, dve komediji in dve drami ter predstavo za otroke. Upravnica gledališča Tina Kosi je na današnji novinarski konferenci povedala, da je novost sezone Klub ljubiteljev SLG Celje, v katerega vabijo vse, ki radi zahajajo v gledališče.


SLG Celje / Foto: Lili Pušnik, STA

Sezono bodo začeli septembra z avtorskim projektom Učene ženske, ki ga bo po motivih istoimenskega Molierovega dela pripravil eden najbolj prepoznavnih režiserjev Jernej Lorenci. Oktobra bo sledila romantična komedija Dokler naju seks ne loči večkrat nagrajene kanadske avtorice Michele Riml v režiji Ajde Valcl.

Slovenska noviteta Nostalgična komedija avtorja Vinka Möderndorferja v režiji Borisa Kobala bo doživela premiero konec novembra, februarja pa bo premierno uprizorjen Nobelov nagrajenec Harold Pinter z dramo Varovano območje v režiji Janeza Pipana. Zadnja premiera v sezoni bo maja, ko bodo uprizorili nemški naturalistični tekst Gerharta Hauptmanna Rose Bernd v režiji Mateje Koležnik.

V sezoni 2015/16, ki bo 65. po vrsti, bodo abonentom podarili še predstavo Od tišine do glasbe Jureta Ivanušiča. Prav tako si bodo lahko ogledali eno izbirno predstavo gostujočih gledališč. Skupaj bodo abonenti SLG Celje v prihodnji sezoni lahko videli sedem predstav.

V klubu bodo pripravili strokovne pogovore ob premierah, na katerih se bodo pridružili ustvarjalci predstav, avtorji besedil ali strokovnjaki z različnih področij, ki bodo predstavili svoja gledišča na posamezno problematiko.

V sezoni 2015/16 bo v SLG Celje potekal tudi 25. festival Dnevi komedije. Celjsko gledališče kot organizator in Mestna občina Celje kot pokroviteljica sta že razpisala javni anonimni natečaj za izvirno komedijo, rok oddaje je do konca septembra letos.

Za otroke pripravljajo Pekarno Mišmaš Svetlane Makarovič v adaptaciji in režiji Jureta Novaka; premiera bo oktobra.

Najmlajšim obiskovalcem gledališča bosta na voljo tudi dopoldanski in popoldanski Abonmajček. Abonmaja sestavljajo lutkovni predstavi Zverjasec v izvedbi Lutkovnega gledališča Ljubljana in Žogica marogica v izvedbi Lutkovnega gledališča Maribor ter tri igrane predstave: Guliverjeva potovanja mariborske Drame, Gledališka bum-bonjera ljubljanske Drame in Sneguljčica SLG Celje. Predstave bodo na sporedu ob sobotah.

Povezava:


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/celjsko-gledalisce-v-sezoni-2015-16-s-sestimi-premierami-in-klubom-ljubiteljev-gledalisca