Kdo se boji gledališča?

Avtor: SNG Drama Ljubljana

Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠSPRSS) pripravlja v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem Drama Ljubljana spomladansko srečanje ob okrogli mizi, ki bo potekala v torek, 19. maja, ob 18. uri v veliki dvorani na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani.


Jugoslavija, moja dežela / Foto: Peter Uhan, SNG Drama Ljubljana

Okroglo mizo z naslovom Kdo se boji gledališča? bo vodil gledališki in filmski igralec, član ansambla ljubljanske Drame Bojan Emeršič. V razpravi o današnji družbeni vlogi gledališča, tudi skozi prizmo odmevne uprizoritve Jugoslavija, moja dežela, bodo sodelovali avtor romanov Čefurji raus! in Jugoslavija, moja dežela, kolumnist in režiser Goran Vojnović, režiser Jugoslavije, moje dežele, soustanovitelj Mini teatra in ravnatelj Drame Hrvaškega narodnega gledališča v Zagrebu Ivica Buljan, ravnatelj SNG Drama Ljubljana, gledališki in filmski igralec Igor Samobor, njegov igralski kolega iz Drame in Vladan v Jugoslaviji, moji deželi Marko Mandić, redna profesorica na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani dr. Tanja Oblak Črnič ter novinarka kulturne redakcije digitalnega medija Planet Siol.net, publicistka in doktorska kandidatka na Fakulteti za družbene vede Deja Crnović.

Gledališče v svojem bistvu nastopa kot zrcalo družbe, v kateri deluje. Vpeto je v širši družbeni kontekst in vključuje socialne in politične dimenzije, povezano je s kulturološkimi vedami, da pa lažje stopi v stik z gledalcem in doseže svojo ciljno skupino, se posveča tudi komunikološkemu vidiku.

Prepletenost družboslovnih vej narekuje neposredno povezanost z družbenimi spremembami. Se je z družbenimi spremembami spremenila tudi vloga gledališča in kakšen je pravzaprav pogled na gledališče včeraj, danes in jutri? Kaj gledališče pomeni za sodobnega gledalca in kaj pomeni za gledalca doma in v tujini?

Kdo (in zakaj) se torej (ne) boji gledališča?

Prijave na brezplačno okroglo mizo: info@ssprss.si.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/kdo-se-boji-gledalisca