Katalena z otroško predstavo Enci benci katalenci

Avtor: STA

Skupina Katalena pripravlja glasbeno-scenski projekt za otroke, stare med 5. do 10. let, ki ga bo uprizorila v soboto, 9. maja, v Cankarjevem domu. Skupina se pri projektu z naslovom Enci benci katalenci navdihuje pri izštevankah in ritmičnih pesmih, polnih skrivnostnih besed, s katerimi si otroci običajno razdelijo vloge za začetek igre.


Foto: Ivian Kan Mujezinovič

Katalena se pri novem glasbenem podvigu, ki nastaja pod režijsko taktirko Ivane Djilas, naslanja na najrazličnejše zgodbe, pesmi, motive in domislice, ki so jih izbrali s pomočjo navidez nesmiselnega izštevanja.

Glasbene pripovedi, ki so nastale, kar same po sebi ustvarjajo prostor glasbenega gledališča. Projekt ni namenjen le otrokom, saj je predvsem predstava, "v kateri vsi postajamo in ostajamo otroci", so zapisali v Cankarjevem domu.

V predstavi nastopajo člani Katalene Polona Janežič (klaviature, tolkala, spremljevalni vokal), Vesna Zornik Stonič (glas), Boštjan Gombač (klarinet, piščali, žepna trobenta, pojoča žaga, tolkala, spremljevalni vokal), Tibor Mihelič Syed (basovska kitara, tolkala, spremljevalni vokal), Boštjan Narat (kitara, mandolina, spremljevalni vokal) in Robert Rebolj (bobni, tolkala).

Scenograf predstave, ki je nastala v produkciji Cankarjevega doma in Kulturno umetniškega društva Adapter, je Gregor Lorenci, kostumografinja pa Jelena Proković.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/katalena-z-otrosko-predstavo-enci-benci-katalenci