Junija začetek Fičo plesnega popotovanja za ljubitelje plesa in narave

Avtor: STA

Umetnika Goran Bogdanovski in Sandra Anais letos drugo leto pripravljata projekt Fičo plesno popotovanje, ki je namenjen vsem, ki jih zanima ples in preživljanje prostega časa v naravi. Potovanje bodo začeli 26. junija v Ljubljani, sklenili pa 10. julija na otoku Krk. Popotnike bodo spremljali mentorji plesa, ki bodo izvajali delavnice.


foto: freeimages

Pedagogi imajo izkušnje tako s profesionalnimi plesalci kot tistimi, ki se še niso srečali s plesom, je povedala organizatorka Anais.

Potovanje bodo začeli v Ljubljani, od koder se bodo odpeljali v vasico Hum v Posočju. Tam bodo postavili šotore in plesna tla. Dvakrat dnevno bodo pripravili delavnice, zvečer pa bodo prisluhnili glasbi, za katero bodo poskrbeli glasbeniki, ki bodo prav tako del potovalne zasedbe. V Humu bodo ostali nekaj dni, v tem času se bodo zbrani lahko očistili v t.i. indijanski savni.

Pot jih bo iz Huma vodila v Šmartno v Goriških Brdih, kjer bodo v sodelovanju s Hišo Kulture pripravili serijo plesnih in glasbenih performansov. Vse performanse bodo združili v večjo predstavo, ki jo bodo uprizorili na glavnem trgu, nato pa še na festivalu Ana Desetnica v Ljubljani. V Šmartnem načrtujejo še koncert brazilske skupine INTI, ki bo izvedla pesmi iz Amazonije.

Po obisku prestolnice se bodo umaknili na skrivno lokacijo, kjer po besedah Anaisove ni ne interneta ne signala za mobilne telefone. Ta del popotovanja ne bo več odprt za javnost kot tudi ne za nove člane. Na tem mestu se bodo kot že zasnovana skupina zazrli vase in se posvetili kontaktni improvizaciji in uprizarjanju mitov. Druženje bodo sklenili na Krku.

Fičo plesno popotovanje je sodoben način popotovanja in osebnostne rasti, ki je nastal iz skupne vizije sodelujočih mentorjev skozi trajnostni način bivanja, ustvarjalnega deljenja in sodelovanja ter učenja solidarnega sobivanja v potujoči mednarodni skupnosti, so zapisali organizatorji.

Popotovanja se bodo kot mentorji poleg Bogdanovskega in Anaisove udeležili Hugo Leonardo Silva iz Brazilije, Saša Bezrodnova iz Rusije, Ziya Azazi iz Turčije, Yahu Maankind iz Belgije ter Neja Meta Rojc, Boris Magdalenc, Luka Ropret in Lucas Rubenich L. Nascimento iz Slovenije.

Goran Bogdanovski od leta 1992 deluje kot plesalec in performer. Več kot deset let je bil tudi član baleta SNG Opera in Balet Ljubljana. Leta 2000 je ustanovil Fičo Balet. Podpisuje se pod 15 umetniških projektov, s katerimi je gostoval po vsem svetu in prejel več nagrad.

Kulturologinja Sandra Anais je že več kot desetletje povezana s plesom kot plesalka, organizatorka in vodja delavnic. Zadnja leta deluje v okviru društva Fičo balet.

Povezava: Več in formacij in prijave

Prijave sprejemajo do zapolnitve mest.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/junija-zacetek-fico-plesnega-popotovanja-za-ljubitelje-plesa-in-narave