Dvestopetdeseta ponovitev Županove Micke v Prešernovem gledališču

Avtor: PGK

V Prešernovem gledališču je bila včeraj 250. ponovitev predstave Županova Micka, ki je premiero doživela leta 2001 in po štirinajstih letih še vedno navdušuje občinstvo.


Foto: Arhiv PGK

Predstava Županova Micka je nastala po prvi slovenski komediji Antona Tomaža Linharta, režiral jo je Vito Taufer, dramaturginja je bila Marinka Poštrak, igralska zasedba se je v teh letih le malo menjala, v predstavi nastopajo Matjaž Tribušon/Borut Veselko, Darja Reichman, Gregor Čušin/Matjaž Višnar, Tine Oman, Vesna Pernarčič/Vesna Slapar, Rok Vihar, Pavel Rakovec, Robert Kavčič in Ciril Roblek

S komedijo Županova Micka so v štirinajstih letih prepotovali Slovenijo in gostovali tudi v tujini – Venezueli, Dominikanski republiki, Argentini, Italiji, Srbiji…, za omenjeno predstavo so v Prešernovem gledališču Kranj prejeli veliko nagrado 32. tedna slovenske drame za najboljšo uprizoritev festivala, do zdaj pa si jo je ogledalo že skoraj 59 tisoč gledalcev. Po številu ponovitev in gledalcev je to ena najbolj gledanih predstav Prešernovega gledališča Kranj.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/dvestopetdeseta-ponovitev-zupanove-micke-v-presernovem-gledaliscu