Vabilo za predloge nominacij za podelitev Borštnikovega prstana za leto 2015

Avtor: Festival Borštnikovo srečanje

Festival Borštnikovo srečanje objavlja vabilo za predloge nominacij za podelitev Borštnikovega prstana za leto 2015.


Proslava ob podelitvi Borštnikovega prstana 2014 / Foto: Boštjan Lah, Matej Kristovič

Borštnikov prstan je najvišje strokovno priznanje za igralske stvaritve za življenjsko delo. Podeljuje ga Festival Borštnikovo srečanje, in sicer vsako leto, izmenično igralki in igralcu, na sklepni festivalski prireditvi. Letos ga bo prejela igralka.

Borštnikov prstan lahko prejme vsaka profesionalna igralka ali igralec, ki ustvarja v slovenskem jeziku v Republiki Sloveniji ali v zamejskem gledališču SSG Trst. Pobudo za podelitev Borštnikovega prstana lahko podajo posamezniki in pravne osebe s področja uprizoritvenih umetnosti in s stalnim prebivališčem oziroma sedežem v Republiki Sloveniji ter SSG Trst. Prav tako lahko tudi člani Žirije za podelitev Borštnikovega prstana sami predlagajo druge kandidate po svoji presoji. Predlagatelji ne morejo predlagati posmrtne nagrade. Dobitnik lahko prejme nagrado samo enkrat.

Pobuda za podelitev Borštnikovega prstana mora vsebovati:


Žirija za podelitev Borštnikovega prstana bo odločitev o dobitniku Borštnikovega prstana sporočila Festivalu BS sedem dni pred uradnim začetkom festivala. Predloge nominacij za podelitev Borštnikovega prstana za leto 2015 pošljite do vključno 1. junija 2015 v zaprti ovojnici s pripisom "Predlog nominacije za Borštnikov prstan 2015 – ne odpiraj!" na naslov:

Festival Borštnikovo srečanje, Slovenska 27, 2000 Maribor

Alja Predan,
umetniška direktorica

Povezava: Vabilo za predloge nominacij za podelitev Borštnikovega prstana za leto 2015 (PDF/1.34 MB)


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/vabilo-za-predloge-nominacij-za-podelitev-borstnikovega-prstana-za-leto-2015