V APT Prevzetnost in pristranost - prizorišče dvojega v režiji Matjaža Bergerja

Avtor: STA

V Anton Podbevšek Teatru (APT) v Novem mestu bodo drevi ob 20. uri premierno uprizorili delo Prevzetnost in pristranost - prizorišče dvojega v zasnovi in režiji Matjaža Bergerja ter dramaturgiji Eve Mahkovic. Predstava bo prinesla nov pogled na besedili britanske pisateljice Jane Austen in francoskega misleca Alaina Badiouja, je napovedal režiser.


Foto: Borut Peterlin

Kot so sporočili iz APT, bodo Prevzetnost in pristranost - prizorišče dvojega uprizorili kot sintezo postdramskega poskusa in filozofske prečnice, "v kateri uprizoritvena umetnost ljubezen izumlja na drugačen način trajanja, kjer sta napačni prvi stavi - prevzetnost in pristranost - na koncu poiskani in prevedeni skozi mišljenino obrata - ljubite tisto, česar nikoli ne boste videli dvakrat".

Predstava se opira na Hvalnico ljubezni Alaina Badiouja oz. na besedilo, ki je nastalo kot javni dialog o ljubezni v okviru serije Teater idej festivala v francoskem Avignonu leta 2008, in na roman Prevzetnost in pristranost angleške pisateljice Jane Austen.

V predstavi bodo nastopili Maruša Majer, Joseph Nzobandora - Jose, Mateja Rebolj, Pavle Ravnohrib, Petra Govc, Janez Hočevar - Rifle, Sabina Kogovšek, Ula Furlan, Voranc Boh, Jana Menger, Jure Longyka, Saša Pavlin Stošić, Akira Hasegawa, Nadiya Bychkova, Miha Vodičar in Mojca Zlobko Vajgl.

Scenografija je delo Marka Japlja, kostumografija Alana Hranitelja, glasbo je prispeval Peter Penko in video Gašper Brezovar. Koreografinja je bila Jana Menger.

APT predstavo pripravlja v sodelovanju z ljubljanskim Cankarjevim domom. Novomeškim predstavam Prevzetnosti in pristranosti - prizorišča dvojega naj bi predvidoma sledila tudi premiera v Cankarjevem domu, je potrdil vodja projekta Andrej Berger.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-apt-prevzetnost-in-pristranost-prizorisce-dvojega-v-reziji-matjaza-bergerja