Kulturni bazar v CD s predstavitvijo vseslovenske kulturne ponudbe

Avtor: STA

V Cankarjevem domu (CD) bo danes potekal že 7. kulturni bazar. Pestro kulturno dogajanje, ki bo od 9. do 18. ure zapolnilo vsa preddverja in dvorane CD, bo namenjeno tako strokovnim delavcem v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, kot najširši javnosti. Svojo ponudbo bo predstavilo skoraj 300 kulturnih ustanov iz vse Slovenije.


Cankarjev dom / Foto: Nebojša Tejić STA

V predavalnicah in dvoranah se bodo vrstila predavanja, delavnice in strokovne razprave z različnih področij, vodeni ogledi gledaliških, glasbenih, plesnih in filmskih predstav ter razstav, pa tudi nastopi ustvarjalcev in umetniških skupin.

V sklopu (Pre)hrana in kultura bodo predstavili, kako lahko s kulturno dediščino prispevamo k ozaveščanju otrok, mladostnikov ter najširše javnosti o kakovostni lokalni hrani.

Poseben sklop namenjajo Unescovemu mednarodnemu letu svetlobe 2015, v sodelovanju z ministrstvom za zunanje zadeve pa bodo predstavili, kako s kulturno-umetnostno vzgojo otrokom in mladostnikom približati Evropsko leto za razvoj 2015.

Dramska in lutkovna gledališča se letos prvič predstavljajo s skupnim projektom Gledališko zaodrje: Hoja po gledališču.

Kulturni bazar organizirajo ministrstvo za kulturo, ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in zavod za šolstvo ter izvršni producent Cankarjev dom skupaj s partnerji. Vstop bo prost.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/kulturni-bazar-v-cd-s-predstavitvijo-vseslovenske-kulturne-ponudbe