Na festivalu v Bukarešti štiri slovenske koprodukcije

Avtor: Kulturno društvo B-51

Člani mednarodne gledališke mreže NETA so izbrali 11 predstav, ki bodo poleg dveh NETA-koprodukcij uprizorjene v sklopu tekmovalnega programa velikega NETA-festivala v Bukarešti. Kar štiri predstave so nastale v (ko)produkciji slovenskih gledaliških ustanov, in sicer Festivala Ex Ponto, Prešernovega gledališča Kranj, SNG Nova Gorica in Slovenskega mladinskega gledališča.


Mrtvec pride po ljubico / Foto: Mare Mutić

Člani NETA-mreže s sedežem v Ljubljani so na sestanku upravnega odbora NETA-festivala v Bukarešti izbrali 11 predstav, ki bodo povabljene na NETA-festival, med njimi pa so tudi štiri slovenske produkcije oziroma koprodukcije (katere, si lahko ogledate v priloženem besedilu). Predstave so v tekmovalni program poleg dveh NETA-koprodukcij uvrstili generalni sekretar mreže NETA Damir Domitrović, predsednik NETA-mreže Blagoje Stefanovski in George Banu, gledališki kritik in častni predsednik Mednarodnega združenja gledaliških kritikov (International Association of Theatre Critics). Izbrane predstave, ki se jim bosta pridružili tudi dve NETA-koprodukciji, bodo uprizorjene v sklopu festivala med 28. avgustom in 4. septembrom 2015 v Bukarešti, poleg njih pa se bo zvrstilo tudi več kot 20 spremljevalnih dogodkov.

Slovenijo bodo v Bukarešti zastopale naslednje (ko)produkcije:


In NETA-koprodukciji:


Preostale predstave, ki so se uvrstile na NETA-festival:

 
NETA-festival bo potekal v prostorih obnovljenega nacionalnega gledališče v Bukarešti I. L. Caragiale, ki po prenovi velja za eno od najsodobnejših in najlepših gledaliških hiš v Evropi, sicer pa bo festival poseben tudi zato, ker NETA-mreža letos praznuje 10. obletnico svojega delovanja.
 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-festivalu-v-bukaresti-stiri-slovenske-koprodukcije