V Ljubljani danes predstave Malega oglednega festivala uličnega gledališča

Avtor: STA

S predstavo Mati Korajža se bo opoldne v središču Ljubljane začel Mali ogledni festival uličnega gledališča (MOFUG). Dogajanje je Gledališče Ane Monro letos strnilo v en dan. Do večera se bodo zvrstile najbolj kakovostne in zanimive predstave uličnega gledališča, ki so nastale v Sloveniji, in so primerne za gostovanja doma in v tujini.


Čupakabra / Foto: Arhiv Gledališče Ane Monro

Festival je v prvi vrsti namenjen domačim in tujim selektorjem uličnega gledališča in drugim organizatorjem festivalov in prireditev, ki jim želijo predstaviti vse, kar trenutno ponuja slovenski ulični trg.

Predstavitev domačih skupin je obenem odprta tudi za javnost oziroma za vse ljubitelje uličnega gledališča, so sporočili iz Gledališča Ane Monro, ki je MOFUG - Mali ogledni festival uličnega gledališča, v angleščini Short Winter Showcase of Street Teatre - SWISST, zadnjič organiziralo leta 2011.

Interaktivnemu spektaklu Mati Korajža mednarodne zasedbe GAM & Ljud &..., ki bo potekal na več prizoriščih, na Prešernovem trgu, Stritarjevi in na Mestnem trgu, bo ob 13. uri na Stritarjevi ulici sledila predstava s papirnatimi lutkami in z živo glasbo Papir 'n' muzika v izvedbi slovenske skupine Papelito & Brencl banda.

Ob 15. uri si bo mogoče v galeriji na prostem med Trgom francoske revolucije in Vegovo ulico ogledati predstavo KUD LJUD z naslovom Pocestnica, dve uri pozneje pa na Mestnem trgu predstavo uličnega litovskega gledališča Bad Rabbits z naslovom Vzpon in padec demokracije.

V večernih urah bodo na različnih ljubljanskih prizoriščih na ogled še predstava mednarodnega uličnega gledališča 123! Pot v Tadam, uprizoritev uličnega čarodeja Sama Sebastiana One man Magic Show, predstava Riba v izvedbi Tater Polpet, Deklica z vžigalicami, ki jo bo izvedlo ulično gledališče GAM, predstava mednarodnega senčnega gledališča AllaTea Spomini in t. i. vertikalni ples v izvedbi mednarodne zasedbe Vertigo.

Mali ogledni festival se bo sklenil pred KUD France Prešeren s spektaklom z ognjem z naslovom Sodrga v izvedbi KDPM & Čupakabra in ognjeno predstavo Čupakabre z naslovom Šola za zmaje.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-ljubljani-danes-predstave-malega-oglednega-festivala-ulicnega-gledalisca