Premiera: Avenija Q

Avtor: LGL

Nekaterim se sanje uresničijo, a dvomim, da se bojo meni.


foto Žiga Koritnik

Tako je življenje, ko si otrok ti tega noče nihče povedat, ker bi ostal brez sanj. Ne bi hotel odrasti. A tega, da odrasteš, se ne da preprečit.

Vsebina:

Primož je mlad fant, ki je pravkar končal šolanje in išče svoj smisel v življenju. Predvsem pa išče zaposlitev in stanovanje. Iskati začne v centru, na Aveniji A, a se v neuspešnem iskanju zgoraj naštetega končno znajde na obrobju mesta, na Aveniji Q. Kako živeti in preživeti (v teh časih!) ni le njegov problem, ampak se z življenjem spopadajo tudi njegovi novi sosedje. Njihovi problemi, konflikti in kompleksi so spretno zaviti v duhovite dialoge, ki se lotevajo vrste globalnih, univerzalnih tem:  nezaposlenost, karierizem, rasizem, internet, pornografija, moško-ženski odnosi, smisel življenja ... skratka vprašanja, ki še posebej zanimajo odraščajočega najstnika.

Prevod in dramaturgija: Milan Dekleva
Režija in koreografija: Mojca Horvat
Glasbeno vodstvo in korepeticije: Patrik Greblo
Likovna podoba lutk: Jože Lašič
Kostumografija: Emina Kaliman
Scenografija: Urška Dolinar
Oblikovanje luči: Srečo Brezovar
Oblikovanje tona: Emil Koprivc
Nastopajo: Nina Ivanič , Alenka Tetičkovič, Ana Hribar, Jan Bučar, Gašper Jarni k.g., Maja Martina Merljak k.g., Barbara Jadovnicky k.g., Luka Markus Štajer k.g., Jure Lajovic k.g., Andreja Janjilovič k.g., Tjaša Tomažin k.g. in Nuša Podvornik k.g.  

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/premiera-avenija-q