V SLG Celje se začenja 24. festival Dnevi komedije

Avtor: STA

V Slovenskem ljudskem gledališču (SLG) Celje se bo zvečer začel 24. festival Dnevi komedije. Tekmovalni program bo uvedla monokomedija Mulc...vas gleda v režiji Jaše Jamnika. Selektorica festivala Tatjana Doma je na Dneve komedije, ki bodo trajali do 14. marca, uvrstila devet predstav.


Mulc vas gleda / Foto: Arhiv SiTi Teater

V program so uvrščene še predstave Mali priročnik biznisa v režiji Matjaža Latina (Mestno gledališče Ptuj), Švejk v režiji Jake Ivanca (Mestno gledališče ljubljansko in Gledališče Koper) ter Prevare, ki jih je v Mestnem gledališču ljubljanskem prav tako režiral Ivanc.

Na festivalu bodo uprizorili še Vorkšop na Moljera v režiji Borisa Kobala (SLG Celje), Hotel Modra opica v režiji Mihe Nemca (SNG Drama Ljubljana in Mestno gledališče Ptuj), Mame režiserke Tijane Zinajić (Kreker in SiTi Teater BTC) ter Vse o Ivanu v režiji Mareta Bulca (Gledališče Koper). Letošnje Dneve komedije bo sklenila glasbena monokomedija Od tišine do glasbe v izvedbi Jureta Ivanušiča in Marka Vezoviška.

Žirija Dnevov komedije 2015, ki jo sestavljajo dramaturginja in prevajalka Alja Predan, dramska igralka in svetovalka za govor Alida Bevk ter direktor Zgodovinskega arhiva Celje Borut Batagelj, bo podelila nagrade za žlahtno predstavo, žlahtnega režiserja, žlahtno komedijantko in žlahtnega komedijanta.

Na lanskih Dnevih komedije je nagrado za najboljšo komedijo prejela satira Misterij buffo, njen režiser Aleksandar Popovski pa naziv žlahtnega režiserja.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-slg-celje-se-zacenja-24-festival-dnevi-komedije