Jana Menger in Rok Vevar v plesno-gledališki predstavi “Banana split”

Avtor: Flota

14. februarja bo ob 20. uri v Veliki gledališki predavalnici na AGRFT v organizaciji zavoda Flota premierno uprizorjena nova plesno-gledališka predstava avtorjev Jane Menger in Roka Vevarja z naslovom ‘Banana split’.


Foto: Tomaž Gorkič

Zavod Flota tokrat v koprodukciji z Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo predstavlja novo predstavo avtorjev in izvajalcev Jane Menger in Roka Vevarja. Izhodišča predstave so teme ponavljanja, množenja ter družba nadzora in njeni postopki. Predstava Banana split osvetljuje problematiko utelešenja ene identitete in se navdihuje pri pop artu ter literature antiutopije. Avtorja sta ob premieri povedala, da gre za “gledališko-plesno raziskavo, ki jo zanimajo skrajne možnosti ter prehodi med formalnimi in narativnimi oblikami plesa in gledališča”.

Jana Menger (1973) je plesalka, koreografinja in režiserka, ki živi in dela v Ljubljani. Sodelovala je z vrsto pomembnih domačih koreografinj, koreografov in režiserjev (Matjaž Farič, Brane Potočan, Sinja Ožbolt, Matej Kejžar, Sebastijan Horvat, Matjaž Berger, Janez Janša, Ivan Peternelj) in uspešno nastopala na domačih in mednarodnih plesno-gledaliških odrih. Rok Vevar (1973) je publicist na področju teorije in zgodovine sodobnih scenskih umetnosti in ustanovitelj Začasnega slovenskega plesnega arhiva.

Ponovitev predstave Banana split bo na sporedu 15. 2. ob 20. uri v Veliki gledališki predavalnici AGRFT.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/jana-menger-in-rok-vevar-v-plesno-gledaliski-predstavi-banana-split