30. Zimska plesna šola Maribor

Avtor: JSKD

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) bo v Mariboru pripravil že 30. zimsko plesno šolo Maribor, ki se bo odvijala od petka, 20. 2., do ponedeljka, 23. 2. 2015, v Karanteni na Pobreški cesti 20.


foto: freeimages

Zimska plesna šola je že tradicionalno namenjena plesalcem, pedagogom, koreografom in vsem, ki se aktivno ukvarjajo s plesom in gibom. Program je primeren tako za začetnike, nekoliko bolj izkušene kot tudi poklicne plesalce, vodili pa ga bodo priznani domači in tuji plesalci, pedagogi in koreografi: Lotem Regev (sodobni ples), Edward Clug (sodobni balet), Kjara Starič Wurst (modern), Maša Kagao Knez (afro-sodobni ples), Daša Rashid (flamenko), Anja Kopač (plesna dramaturgija), Snježana Premuš (utelešena anatomija in joga) in Lazaro Amed Hierrezuelo Zumeta (latino tolkala).

Zimska plesna šolala je priložnost predvsem za mlade plesalce, da se v počitniškem času naplešejo in preizkusijo v različnih plesnih tehnikah ter v plesu odkrivajo vedno nove in vznemirljive plesne izzive. Poleg  rednega izobraževalnega programa se lahko plesalci družijo še ob ogledu pestrega plesnega programa – predstav, video projekcij in pogovorih o plesu. Vsako leto se ZPŠ udeleži okrog 150 plesalcev, ki se zadnji dan predstavijo tudi občinstvu.

Povezava: Več informacij (PDF /754 Kb)


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/30-zimska-plesna-sola-maribor