Otvoritev 7. festivala Bobri in dodatne brezplačne vstopnice za predstave, namenjene najmlajšim

Avtor: SMG

Z dvestodvajseto ponovitvijo predstave Kekec, gibalne premetanke s tekstom, in ustvarjalno delavnico, na kateri so otroci pod vodstvom ekipe Centra arhitekture bobru zgradili hiško, se je minulo soboto začel 7. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. Potekal bo po številnih prizoriščih vse do nedelje, 8. februarja, ko se bo že tradicionalno sklenil v Centru urbane kulture Kino Šiška.


Foto: Nada Žgank

Vstopnice za gledališke, glasbene, filmske in plesne predstave so, tako kot vsa leta doslej, pošle v nekaj urah. Zaradi velikega zanimanja predvsem za prireditve, namenjene najmlajšim, je Mestna občina Ljubljana omogočila dodatne štiri predstave: Kako ujeti zvezdo (v produkciji Mini teatra), ki je namenjena gledalcem od 3. leta starosti in bo na sporedu v petek, 30. 1., ob 18.15; Huda mravljica (v produkciji Zavoda EN-KNAP in Gledališča Koper), ki je namenjena obiskovalcem od 2. leta starosti in bo na sporedu v ponedeljek, 2. 2., ob 17.00; Luna na cesti (v produkciji Zavoda Bufeto in Slovenskega mladinskega gledališča), ki je namenjena obiskovalcem od 4. leta starosti in bo na sporedu v petek, 6. 2., ob 18.00; in predstavo Juri Muri v Afriki pleše (v produkciji Plesnega teatra Ljubljana), ki je namenjena obiskovalcem od 3. leta starosti in bo na sporedu v soboto, 7. 2., ob 11.00. Vstopnice zanje bo mogoče prevzeti v sredo, 28. 1., med 16. in 19. uro, in sicer v Festivalni dvorani na Vilharjevi 11. Po navedenem datumu bodo morebitne preostale vstopnice na voljo v Prodajni galeriji Slovenskega mladinskega gledališča na Trgu francoske revolucije 5; odprta je vsak delavnik od 12.00 do 17.30, ob sobotah pa od 10.00 do 13.00.

Vsak odrasel obiskovalec bo tokrat lahko prevzel vstopnice le za eno predstavo, in sicer največ pet.

Prav tako je na voljo še nekaj vstopnic za predstavo Trubar in drugi trubadurji slovenske kulture (v produkciji Jararaje), ki je namenjena obiskovalcem od 10. leta starosti in bo na sporedu v torek, 3. 2., ob 17.00.

Vse dodatne informacije o prireditvah na letošnjih Bobrih in brezplačnih vstopnicah bodo objavljene na spletni strani Slovenskega mladinskega gledališča.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/otvoritev-7-festivala-bobri-in-dodatne-brezplacne-vstopnice-za-predstave-namenjene-najmlajsim