Delavnica dramskega pisanja

Avtor: Brina Klampfer, Sandi Jesenik

Instant drama je eksperimentalna delavnica dramskega pisanja, ki ruši meje med avtorjem, bralcem in gledalcem, med napisanim in uprizorjenim.


Foto: Jakob Jurkošek

V večini primerov napisana dela neuveljavljenih piscev niso sprejeta oziroma uprizorjena v institucionalnih gledališčih, pa tudi v mnogih NVO ne. Tokrat besedila nastajajo v neposrednem sodelovanju z uveljavljenim dramatikom (mentorjem) in režiserjem, ki sta prisotna čez celotni proces ustvarjanja.

Instant drama je niz štirih srečanj na katerih sodelujejo vedno novi mentorji in novi udeleženci. Celodnevna delavnica bo potekala enkrat mesečno v Trubarjevi hiši literature. Mentor bo predstavil način dela in določil parametre za udeležence delavnice, študentje dramske igre pa bodo tisti večer javno predstavili nastale izdelke, med katerimi bo tričlanska komisija izbrala najboljšega. Mentorji delavnic so Simona Hamer, Milan Marković, Vinko Möderndorfer in Simona Semenič (mentorji so navedeni po naključnem vrstnem redu). Prva delavnica bo potekala 15. 1. 2015, ostale pa vsak drugi četrtek v mesecu.

Zmagovalna dela bodo uprizorjena septembra 2015 v režiji Juša A. Zidarja, v Gledališču Glej.

Delavnice so brezplačne, prijavi se lahko kdorkoli na drama.instant@gmail.com.

Mentorica prve delavnice je Simona Semenič.

Predstavitev nastalih del in pogovor z ustvarjalci bo potekal 15. 1. 2015, od 19. ure naprej, v Trubarjevi hiši literature.

Se vidimo!


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/delavnica-dramskega-pisanja