Dobrodelno vabilo: "Odstiramo nove svetove"

Avtor: SNG Drama Ljubljana

V Slovenskem narodnem gledališču Drama Ljubljana vas v sodelovanju s Skladom 05 – ustanovo za družbene naložbe vabijo, da namenite 0,5 % svoje dohodnine za podporo dobrodelnega projekta Odstiramo nove svetove.


Foto: Peter Uhan

Cilj projekta Odstiramo nove svetove je, da z donatorskimi sredstvi 250 otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih družin omogočimo redno obiskovanje gledališča vso sezono 2015/16. Pri tem lahko odločilno vlogo odigrate ravno vi − davčna zakonodaja vsem davčnim zavezancem omogoča, da razporedijo 0,5 % svoje dohodnine v splošno koristen namen. Namenitev vas nič ne stane, saj sicer sredstva ostanejo v državnem proračunu, lahko pa pomembno pomaga pri financiranju splošno koristnih dejavnosti.

Višina sredstev, ki jih želijo zbrati: 13.800 evrov. S tem zneskom bi lahko 250 otrok in mladostnikov redno del svojega prostega časa preživelo ob spremljanju gledaliških predstav.

V povprečju si bosta vsak upravičenec in vsaka upravičenka ogledala pet kakovostnih gledaliških predstav. Strokovne podlage (merila) za izbor upravičencev bo oblikovala Zveza prijateljev mladine Slovenije.

Dobrodelni projekt je v sezoni 2014/15 omogočil 70 otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih družin gledališko dejavnost. Vsem donatorjem iskrena hvala.

Dohodnino namenite tako, da izpolnite obrazec in ga pošljete na naslov Slovensko narodno gledališče DRAMA, Erjavčeva 1, 1000 Ljubljana ali vržete v enega od dobrodelnih nabiralnikov, ki so pri vhodih v veliko dvorano in Malo dramo ter pri blagajni in službenem vhodu SNG Drama Ljubljana.

Povezave za več informacij:

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/dobrodelno-vabilo-odstiramo-nove-svetove