Nova manifestacija Dan in noč v gledališču

Avtor: STA

Manifestacija Dan in noč v gledališču, posvečena odrskim in dramskim umetnostim, bo prvič na mednarodni dan gledališča, 27. marca, v Beogradu.


Projekt je nastal na pobudo beograjskih gledaliških umetnikov kot izraz potrebe, da se umetnost približa publiki. Sodelovali bodo tako rekoč vsi teatri v srbski prestolnici.

Beograjsko dramsko gledališče (BDP) je osmislilo niz akcij, njihov skupni cilj je seznanjanje publike z magijo gledališča in srečevanje gledalcev s tistimi, ki jim to magijo omogočajo. V prvi polovici marca bodo izvedli anketo za izbor najbolj priljubljene predstave z repertoarja BDP ter najljubšega igralca oziroma igralke.

Uvod v proslavo mednarodnega dneva gledališča bo fotografska razstava o zgodovini tega praznika. Na sam praznik bo BDP v središču mesta javno predstavilo svoje delo na skupni stojnici vseh udeležencev.

V projektu sodelujejo še Atelje 212, Bitef teater, Gledališče Boško Buha, Dadov, Malo gledališče Duško Radović, Jugoslovansko dramsko gledališče, Madlenianum, Narodno gledališče Slavija teater, Gledališče na Terazijah in druge teatrske hiše. Zlitje vseh gledališč za en dan bo prispevalo h komunikaciji med njimi in popularizaciji odrskih umetnosti, menijo pobudniki projekta, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/nova-manifestacija-dan-in-no%C4%8D-v-gledali%C5%A1%C4%8Du