V teku so priprave na 13. praški kvadrienale scenografije in gledališkega prostora

Avtor: STA

Na več kot 100 lokacijah v središču Prage se bo v sklopu 13. praškega kvadrienala scenografije in gledališkega prostora med 18. in 28. junijem 2015 predstavilo 64 držav, organiziranih pa bo več kot 500 dogodkov. Slovenijo bo na praškem kvadrienalu predstavljal Slovenski gledališki muzej, so sporočili organizatorji.


Foto: freeimages

Praški kvadrienale scenografije in gledališkega prostora velja za edini tovrstni dogodek na svetu. Letos bo prvič potekal v historičnem središču mesta. Poleg razstav držav iz vsega sveta bo program ponujal tudi predavanja, delavnice in širok nabor predstav na odprtem.

Kvadrienale bo povezal več kot 5000 mednarodnih strokovnjakov s področja gledališča, kot so Robert Lepage ter ustanovitelji kolektivov Rimini Protokoll ter Gob Squad. Glavna tema 13. kvadrienala je Sharedspace: Music Weather Politics (Skupni prostor: glasba, vreme in politika), še piše v sporočilu za javnost.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-teku-so-priprave-na-13-praski-kvadrienale-scenografije-in-gledaliskega-prostora