Interdisciplinarni umetniški projekt Dinamični prostori

Avtor: Federacija

Vabljeni v nedeljo, 30. novembra, v kavarno Mestnega muzeja Ljubljana, kjer se bo med 17. in 21. uro odvila predstavitev projekta Dinamični prostori.


Foto: Madster

Prva faza interdisciplinarnega umetniškega projekta kolektiva Federacija, ki združuje plesne ustvarjalce in arhitekte iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Grčije in Kanade, poteka v Ljubljani med 27. in 30. novembrom 2014 v obliki raziskovalnih srečanj, urbanih intervencij ter javne predstavitve dela, ki bo v nedeljo, 30.11.2014, v kavarni Mestnega muzeja Ljubljana.

Celostna tema projekta je vzajemna povezanost med telesom, prostorom in vznikajočo dinamiko. V okviru te teme želijo predvsem preizprašati in redefinirati pojem telesa in prostora kot nečesa statičnega in fiksno določenega.

Mentor projekta je Juhani Palasmaa, ki je opozoril na podobnost v delovanju kolektiva z mednarodno priznanim revolucionarnim umetniškim tandemom Anno in Lawrencem Halprinom, ki sta povezala ples in arhitekturo.

Avtorji projekta v produkciji Zavoda federacija so Snježana Premuš, Andreja Podrzavnik, Radharani Pernačič in Zaïne Parouche, sodelavci in soustvarjalci pa so Dipostor (Slovenija), Aleksander Ostan/ Atelje Ostan Pavlin (Slovenija), Mariela Nestora (Grčija) ter Maxine Happner (Kanada).


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/interdisciplinarni-umetniski-projekt-dinamicni-prostori