Premieri Ajde Tomazin in Katje Kosi

Avtor: Nagib

V okviru 1. sezone sodobnih uprizoritvenih umetnosti Nagib na oder vas konec novembra in začetek decembra vabimo na kar tri dogodke s področja sodobnih uprizoritvenih umetnosti: v soboto, 29. novembra 2014, od 19. ure naprej na večer dveh premier slovenskih sodobnih ustvarjalk, Ajde Tomazin in Katje Kosi, ter v četrtek, 4. decembra 2014, ob 21. uri na tehnoburlesko Tatovi podob, v kateri tatovi podob ne bodo iskali smisla, temveč zgolj užitek.


Avdicija za producente / Foto: Arhiv Nagib

Večer dveh premier

Ajda Tomazin je v slogu renesančne umetnice na podlagi metode domišljij pričakovanj (Image of Expectations), ki temelji na intimnem deljenju domišljij pričakovanj in potreb nekega okolja, nagovorila producente. Rezultate 25 avdicij, ki jih je izvajala v Avstraliji, Sloveniji, Nemčiji in na Hrvaškem, bo predstavila v raziskovalnem performansu Avdicija za producente, ki bo na večer dveh premier na sporedu ob 19. uri, za morebitne zaintresirane pa bo umetnica avdicijo izvajala še po performansu.  

V istem večeru (ob 20. uri) bo sodobna plesalka Katja Kosi v plesno-gledališkem performansu na intimen, a kljub vsemu univerzalen način upodobila Ampak jutri - "predstavo o odlašanju, zavlačevanju in izgubljenih priložnostih, predstavo o neizprosnosti časa, ki mineva, ter o izgubljeni nežnosti sprejeti to, kar smo."

Skupaj s 13. festivalom Drugajanje bo v začetku decembra v Maribor prišla tehnoburleska Tatovi podob, ki bo s fizičnimi in čustvenimi telesi spreminjala programsko kodo v družbi, ki končno dopušča odprto šifriranje lastnih omejenih neumnosti: "Tatovi podob ne iščejo smisla, temveč užitek. Kajti užitek je hedonistično loščilo, s katerim so premazali vsakdanje predmete in iz njih napravili nekaj izjemnega".

Vse tri predstave se bodo odvile na Malem odru Narodnega doma Maribor (Ul. kneza Koclja 9). Ob tej priložnosti se je Društvo Nagib povezalo z Oddelkom za uporabne predmete Srednje šole za oblikovanje Maribor, ki bo s svojimi izdelki poskrbelo za ambientalno vzdušje kletnih prostorov Narodnega doma.
 
Nagib na oder nadaljuje sezono sodobnih uprizoritvenih umetnosti v Mariboru z novimi performansi, ki hodijo po robu, ki so tukaj in zdaj, zato lepo vabljeni, da se jim pridružite!


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/premieri-ajde-tomazin-in-katje-kosi